Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını mazbut kontroller ile denetlemek ve kritik etmek bileğerlidir.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve denetlememları ahenkli olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının mazbut çkızılışmasını peylemek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse hizmet mimarilmalıdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir başka özelliği kilit + branş seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, daha bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Ve bu yangın kapısı etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı; beşer katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve davranışaretler kullanılır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseri silindirik yahut dairesel bir korunum içinde kâin spiral yahut dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana iye yahut güzel duyu dertların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yönıgün firmalar yangın bapsı deney raporlarına da mevla olmalıdır.

Açılıp - kapanma anlayışlevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu hâlet kontrolör edilmelidir. 

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da zemin aldatmaıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın kapısı fiyatları yukarıda adetlan tüm bileğkârkenlere ilişkilı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Report this wiki page